Haber

Anasayfa Sektörden ve Bizden Pomega Enerji Depolama Teknolojileri Ankara Polatlı'da Lityum-İyon Pil Hücresi ve Enerji Depolama Sistemleri Giga Fabrikası inşa etti

Pomega Enerji Depolama Teknolojileri Ankara Polatlı'da Lityum-İyon Pil Hücresi ve Enerji Depolama Sistemleri Giga Fabrikası inşa etti

Pomega Enerji Depolama Teknolojileri, Ankara Polatlı’da Lityum-İyon Pil Hücresi ve Enerji Depolama Sistemleri Giga Fabrikası inşa etti. Bu fabrika, sadece bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede tamamlandı ve toplam 100 bin metrekarelik bir alanda yer alıyor. Fabrika, özellikle rüzgar ve güneş gibi öngörülemeyen yenilenebilir enerji kaynaklarına sahip enerji santralleri için güvenilir bir enerji depolama çözümü sunmayı amaçlıyor.

İlk faz, VakıfBank’ın finansman desteği ile tamamlandı. İkinci fazın tamamlanmasıyla birlikte enerji santralleri, ulusal şebekeler ve büyük ölçekli depolama faaliyetleri için üretim yapılacak. Bu gelişme, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine önemli bir katkı sağlayacak. Fabrika, yıllık 3 GWh kapasiteye ulaşacak ve toplamda 600 kişiye istihdam sağlayacak.

Bu önemli adım, Türkiye’nin yeşil enerjiye olan taahhüdünü gösteriyor ve ülkenin sürdürülebilir enerji hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunacak.